De entree van de Efteling
NOS NieuwsAangepast

Efteling past gehandicaptenbeleid aan na klachten

De Efteling heeft per direct een nieuw gehandicaptenbeleid. Mensen met een beperking hoeven niet langer een doktersverklaring te laten zien om gebruik te kunnen maken van speciale faciliteiten. Begin maart was er een regel ingevoerd dat gehandicapten alleen met een doktersverklaring gebruik mochten maken van de speciale voorzieningen in het park.

Met de verklaring wilde het pretpark voorkomen dat bezoekers er onterecht gebruik van maken. De doktersverklaring werd ook gebruikt om te bepalen of mensen met een beperking veilig in en uit een attractie kunnen komen bij een calamiteit.

"Doktersverklaringen zijn lang gebruikelijk geweest in de internationale dagrecreatiebranche, maar inmiddels blijkt dat het verkrijgen van deze verklaring erg omslachtig en daardoor niet gastgericht is", schrijft het park op de website. "Dit belangrijke signaal heeft de Efteling ontvangen van een aantal trouwe gasten met een beperking."

Bezoekers met een handicap kunnen vanaf vandaag bij binnenkomst een nieuwe verklaring invullen waarop kan worden aangeven dat ze geen gebruik kunnen maken van reguliere wachtrijen bij attracties. "Hierbij vertrouwen wij op de eigen verantwoordelijkheid van gasten met een beperking."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl