Sjarapova bij rentree: hier heb ik heel lang op gewacht

Aangepast
De reactie van Maria Sjarapova na haar zege op Roberta Vinci AFP

Maria Sjarapova heeft haar rentree op de tennisbaan opgeluisterd met een zege op Roberta Vinci. De Russische tennisster, die vanwege meldoniumgebruik vijftien maanden was geschorst, won in de eerste ronde in Stuttgart met 7-5, 6-3.

Sjarapova's spel oogde als vanouds, met veel krachtige groundstrokes, veel harde services (11 aces) en veel afzwaaiers. Maar tegenover die misperen stonden ook 39 winners en de positieve balans daarin leverde een verdiende zege op.

Even wennen

"Het is heel speciaal om weer een wedstrijd te spelen op de tennisbaan", vertelde Sjarapova na afloop. "Hier heb ik heel lang op gewacht, dus het was ook een beetje wennen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sjarapova klopt Vinci bij rentree

De vijfvoudig grandslamwinnares kende een stroeve start. Ze leverde direct haar servicegame in, maar kwam van 0-2 wel weer op 2-2. In de tweede set bleek een vroege break al toereikend.

"Als ik op de baan sta, dan vergeet ik alles", aldus Sjarapova. "Dan ben ik gewoon aan het tennissen. Ik zie ernaar uit om nu weer zoveel mogelijk wedstrijden te spelen."

Sjarapova won het WTA-toernooi in Stuttgart in 2012, 2013 en 2014. Ze treft in de volgende ronde haar landgenote Jekaterina Makarova.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sjarapova: het voelt alsof ik niet ben weggeweest

Begin vorig jaar werd Sjarapova positief bevonden op meldonium, een stimulerend middel dat kort daarvoor op de dopinglijst was geplaatst. Zowel tijdens de Australian Open als een een week later bij een out-of-competition-controle bleek ze positief te zijn geweest.

Sjarapova werd voor twee jaar geschorst, maar die straf werd later door het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) teruggebracht naar vijftien maanden.

STER Reclame