Hoogendijk en Koster kondigen afscheid aan

Anouk Hoogendijk en Daphne Koster met de bronzen EK medaille in 2009 ANP

Anouk Hoogendijk en Daphne Koster zetten na dit seizoen een punt achter hun carrière. De twee boegbeelden van het Nederlandse vrouwenvoetbal, beiden uitkomend voor Ajax, willen afscheid nemen met 'de dubbel': de landstitel en de beker.

Hoogendijk (31) en Koster (36) spelen sinds 2012 bij Ajax, toen de club begon met vrouwenvoetbal. Tussendoor speelde Hoogendijk nog even voor Arsenal. De twee waren al gestopt als international.

Beide speelsters waren erbij toen Nederland in 2009 tot de halve finales van het EK reikte. Daarin was Engeland na een verlenging te sterk voor Oranje.

'Het is gewoon mooi geweest'

"Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen", zegt Hoogendijk op de website van Ajax. "Ik heb uiteindelijk naar dit moment toegeleefd."

Anouk Hoogendijk
@Anoukhoogendijk
Aan alle mooie dingen komt een einde.. Bij deze wil ik jullie laten weten dat ik na dit seizoen ga stoppen bij Ajax. ❤️⚽️
2 jaar geleden

Koster: "Het was voor mij een moeilijke keuze. Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken. Het is ook gewoon mooi geweest. Ik heb alles gedaan in mijn carrière en heb niet meer één doel waar ik naartoe werk."

Daphne Koster
@daphnekoster
All good things come to an end... I will end my football career after this season. Thankful for all the beautiful moments I have had!
2 jaar geleden

STER Reclame