Gobièrnu di Kòrsou

Op Curaçao is met verbazing gereageerd op foto's van interim-premier Gilmar Pik Pisas. De ex-politieman, die ook interim-minister van Justitie is, poseerde amicaal tussen gevangenen van de SDKK-gevangenis.

De foto's werden verspreid door de Dienst Voorlichting in Willemstad op sociale media en in de ochtendbladen op het eiland. Te zien is hoe Pisas zich vrijelijk beweegt tussen de gevangenen die hem met ontbloot bovenlijf amicaal begroeten.

De interim-premier was op bezoek om poolshoogte te nemen van de situatie voor zowel de gevangenen als de bewakers, schrijft de voorlichtingsdienst. Op sociale media wordt gesproken van een verkiezingsstunt.

Curaçao kiest vrijdag een nieuw parlement. De voormalige Bon Futuro-gevangenis is een apart kieslokaal, waar zo'n 200 gevangenen hun stem uitbrengen. Pisas is van de MFK, de partij van oud-premier Gerrit Schotte.

Pisas kwam deze week al negatief in het nieuws omdat hij een commissie ontsloeg die gaat over de besteding van geld uit het criminaliteitsfonds. Justitie stort daar alle opbrengsten in van het afpakbeleid. Het gaat om geld uit criminele activiteiten en verkochte inbeslaggenomen goederen. Pisas zou zelf over dat geld willen beschikken.

Pikant detail is dat de net veroordeelde gokbaas en MFK-partijfinancierder Robbie dos Santos daar binnenkort 18 miljoen euro in moet storten.

De interim-premier in het gezelschap van gevangenen en medewerkers van de gevangenis Gobièrnu Di Kòrsou

STER reclame