Hockeybondscoach Annan laat Jansen (17) nog thuis

Aangepast
Yibbi Jansen Orange Pictures

Bondscoach Alyson Annan heeft haar selectie bekendgemaakt voor de halve finale van de Hockey World League in Brussel (21 juni-2 juli).

De vrouwenploeg heeft ten opzichte van het laatste grote toernooi, de Olympische Spelen van Rio, een flinke gedaantewisseling ondergaan. Veel gezichtsbepalende internationals stopten, zoals Ellen Hoog, Naomi van As, Maartje Paumen en keepster Joyce Sombroek.

Den Bosch is in de huidige selectie met acht speelsters hofleverancier. Uit die ploeg komt ook de nieuwe aanvoerder van Oranje; Marloes Keetels.

Jansen (nog) niet

De 17-jarige Yibbi Jansen van Oranje-Rood moet nog even wachten op haar Oranje-debuut. Ze zat nog niet bij de trainingsgroep van Oranje, maar Jansen maakt de laatste weken indruk bij de Eindhovense ploeg. Ze staat inmiddels net als Paumen op 20 doelpunten in de hoofdklasse.

De beste vier landen van het HWL-toernooi in Brussel plaatsen zich voor de finaleronde, die aan het eind van het jaar in Auckland (Nieuw-Zeeland) gespeeld wordt.

De complete selectie: Ireen van den Assem, Margot van Geffen, Marloes Keetels, Frederique Matla, Josine Koning, Maartje Krekelaar, Pien Sanders, Lidewij Welten (allen Den Bosch), Kitty van Male, Lauren Stam, Anne Veenendaal, Maria Verschoor, Charlotte Vega (allen Amsterdam), Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker, Xan de Waard (allen SCHC), Laurien Leurink (Laren) en Laura Nunnink (Oranje-Rood).

STER Reclame