NOS SportAangepast

Topsport en een maatschappelijke carrière, het kan naast elkaar

Topsport en een maatschappelijke carrière. Die twee zaken worden vrijwel altijd los van elkaar gezien. Maar het kan ook anders. De roeibond wil toppers de ruimte geven op beide fronten hun dromen te realiseren.

Topsport en een maatschappelijke carrière, het kan naast elkaar

Roeister Maaike Head won vorig jaar bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud en is daarmee het levende bewijs dat twee carrières naast elkaar kunnen bestaan.

Ze combineerde in aanloop naar de Spelen topsport met haar werk als arts, met dank aan de roeibond, die zich flexibel opstelde vanwege Heads maatschappelijke ambities.

De roeibond wil meer sporters die ruimte geven om zo te voorkomen dat atleten stoppen in de bloei van hun topsportloopbaan.

Optimale opbouw

"De Olympische Spelen zijn een keer in de vier jaar en per persoon bekijken we hoe die opbouw naar de Spelen op de meest optimale manier kan verlopen", zegt bondscoach Josy Verdonkschot.

Head beaamt dat die formule bij haar heeft gewerkt. "Als mijn coach had geëist dat ik in de jaren voor de Spelen twee keer per dag had moeten trainen, dan was het mij denk ik niet gelukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl