Haven van Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Hoogste werkloosheid in regio Rijnmond en gemeente Rotterdam

Rijnmond is de Nederlandse regio met de hoogste werkloosheid: 8,2 procent van de beroepsbevolking heeft geen baan. Van de Nederlandse gemeenten heeft Rotterdam de hoogste werkloosheid. In de Maasstad zit 11,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Gemiddeld was de werkloosheid vorig jaar in ons land 6 procent, meldt het CBS op basis van de nieuwste regionale werkloosheidscijfers.

De regio Rijnmond, waaronder ook Rotterdam valt, is één van de 35 arbeidsmarktregio's die zijn opgericht om de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers te coördineren. In tien arbeidsmarktregio's is de werkloosheid hoger dan het landelijke gemiddelde, in 25 regio's lager.

Behalve in Rijnmond is ook in de regio's Haaglanden, Flevoland en Groningen meer dan 7 procent van de beroepsbevolking werkloos.

De arbeidsmarktregio's met het laagste percentage werklozen zijn Gorinchem en Zeeland. De werkloosheid is hier lager dan 5 procent. Veere (Zeeland) heeft van alle gemeenten de laagste werkloosheid: 3,7 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl