NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Tientallen taxironselaars Schiphol alsnog vervolgd

ANP

Het OM gaat tientallen taxironselaars die reizigers op Schiphol hebben lastiggevallen en misleid alsnog vervolgen. Door een uitspraak van de rechtbank in Haarlem van 20 april is dat mogelijk geworden.

De rechter bepaalde dat de Algemene Plaatselijke Verordening (apv) die gold tot 30 januari van dit jaar voor het Schipholgebouw, ook daarbuiten geldig was. Dat betekent dat tientallen zaken tegen taxironselaars die er nog liggen van voor die tijd, alsnog kunnen worden behandeld.

Drie ronselaars zijn als gevolg van deze uitspraak inmiddels veroordeeld tot geldboetes, variërend van 300 tot 1200 euro. Het gaat om mensen die reizigers agressief hebben benaderd en overgehaald om mee te lopen naar een gereedstaande taxi met chauffeur.

Speciale strook

Tot 30 januari was het aanbieden van taxidiensten binnen het terminalcomplex voor iedereen verboden. Ronselaars meenden dat het buiten, op het Jan Dellaertplein, wel kon.

In de nieuwe apv is het verbod op het aanbieden van taxidiensten beter vastgelegd. Het is overal verboden behalve op een speciale taxistrook waar veertien taxi's kunnen staan.

STER reclame