Herdenkingsmunt verjaardag Willem-Alexander Koninklijke Nederlandse Munt

Zeemansknoop en portret van de koning: dit is het verjaardagstientje

time icon Aangepast

Dit is 'm dan: het verjaardagstientje, de herdenkingsmunt ter ere van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De munt werd vandaag gepresenteerd.

Het tientje werd ontworpen door ontwerpersduo Persijn Broersen en Margit Lukács, dat in 2013 ook het Koningstientje en in 2011 het Schilderkunst Vijfje ontwierp. Op de munt is het thema 'aanmoedigen, samenbinden en vertegenwoordigen' te zien. Dat is het motto waarmee de koning zijn koningschap inluidde.

De linten op de munt zijn geïnspireerd door de reliëfs in het Paleis op de Dam in Amsterdam, de zeemansknoop staat voor verbinding. Op de voorkant staat het portret van de koning.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herdenkingsmunt voor jarige koning

Bijzonder

Koninklijke herdenkingsmunten komen niet vaak voor. De laatste dateert uit 2013, die gemaakt werd ter ere van koning Willem-Alexanders inhuldiging. Daarvoor werd een herdenkingsmunt geslagen in 2005 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van toenmalig koningin Beatrix.

STER Reclame