SQ Vision Mediaprodukties

Treinreizigers tussen Eindhoven en Venlo hebben zeker tot donderdagochtend veel meer reistijd. Door een botsing tussen een goederentrein en een graafmachine is er op het spoor zoveel schade veroorzaakt dat de treinen niet kunnen rijden.

Volgens spoorbeheerder ProRail kunnen vanwege de herstelwerkzaamheden geen rechtstreekse treinen rijden tussen Eindhoven en Venlo. Reizigers kunnen omreizen via Roermond. Ook laat de NS bussen rijden tussen Deurne en Horst-Sevenum.

ProRail hoopt dat de treinen donderdag bij het begin van de dienstregeling weer kunnen rijden, maar zegt dat het een race tegen de klok is. "Daarbij is weinig ruimte voor tegenvallers", meldt het spoorbedrijf.

Chemische stoffen

Het ongeluk gebeurde doordat de motor van de graafmachine afsloeg op de spoorwegovergang. De bestuurder kon net op tijd wegspringen. Zes bovenleidingsportalen, honderden meters bovenleiding en 150 meter aan ballast moeten worden vervangen. Ook moet de spoorwegovergang grotendeels worden vernieuwd. Niemand raakte gewond.

Een paar wagons van de goederentrein bevatten chemische stoffen. Volgens de brandweer zijn de wagons niet beschadigd en zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Botsing tussen goederentrein en graafmachine

STER reclame