Feyenoord na zege op Vitesse weer stap dichter bij Coolsingel

Aangepast
Pro Shots

Feyenoord heeft de op twee na laatste hobbel op weg naar de titel soepel genomen. Vitesse, dat met de bekerfinale in het achterhoofd speelde, legde de hongerige bezoekers geen strobreed in de weg: 0-2.

Nicolai Jørgensen nam in het eerste half uur beide treffers voor zijn rekening. Hij voerde zijn totaal daardoor op tot 21 en heeft nu op de topscorerslijst drie goals voorsprong op zijn achtervolgers.

Feyenoord gaf in Arnhem gelijk gas. Het sjokkende Vitesse werd overlopen en lag snel op de rug. De beweeglijke Jens Toornstra stond aan de basis van beide doelpunten.

1/3Nicolai Jørgensen Pro Shots
2/3Dirk Kuijt heeft tijd voor een fan tijdens de wedstrijd Pro Shots
3/3Gioanni van Bronckhorst en Henk Fraser Pro Shots

Steven Berghuis (paal), Bart Nieuwkoop en Eljero Elia misten voor rust nog grote kansen om de score op te voeren. Na de pauze nam Feyenoord gas terug, waardoor het duel zonder noemenswaardige hoogtepunten naar het einde kabbelde.

Milot Rashica deed met een puntertje (redding Jones) zowaar nog een doelpoging, maar verder gebeurde er niets. In Rotterdam-Zuid zal niemand er echt rouwig om zijn geweest. Veel Feyenoordfans hadden kaarten bemachtigd buiten het uitvak en daarom voelde het voor Feyenoord haast als een thuiswedstrijd.

Michiel Kramer kwam in de slotfase in de ploeg voor Jørgensen, Dirk Kuijt bleef de hele wedstrijd op de bank.

In de bus op weg terug naar Rotterdam werd de dag voor Feyenoord vervolgens nog mooier. Omdat Ajax namelijk met 1-0 verloor van PSV is het gaat tussen Feyenoord en achtervolger Ajax met nog twee wedstrijden voor de boeg opgelopen naar vier punten. Over twee weken, wanneer de volgende speelronde op het programma staat, kan Feyenoord daarom kampioen worden. De ploeg speelt dan uit tegen stadgenoot Excelsior.

Statistieken Vitesse-Feyenoord

STER Reclame