NOS SportAangepast

Geen EK-medaille voor Deurloo na valpartij

Bart Deurloo is er in de toestelfinale op rekstok niet in geslaagd een medaille te veroveren. Bij de EK turnen in het Roemeense Cluj kwam de 26-jarige turner ten val halverwege zijn oefening en werd zo kansloos voor een goede klassering.

Hij kwam uiteindelijk tot een score van 13,133 waarmee hij op de zesde plaats eindigde. De Zwitsers Pablo Brägger (14,933) en Olivier Hegi (14,500) veroverden goud en zilver.

Brägger was in 2015 al goed voor EK-brons op vloer. Samen met Hegi behoorde hij in 2016 tot het Zwitserse team dat in eigen land EK-brons won. Dit keer ging het brons naar de Rus David Beljavskij (14,366).

Debutant Dalalojan klopt Dragulescu

Eerder op de EK-slotdag veroverde debutant Artoer Dalalojan goud op het onderdeel sprong. De Russische turner liet twee indrukwekkende sprongen zien die goed waren voor een gemiddelde jurywaardering van 14,933 punten.

Goud voor EK-debutant Dalaloyan op sprong

Marian Dragulescu voegde in de herfst van zijn carrière een achttiende EK-medaille toe aan zijn rijke erelijst. De 36-jarige Roemeen, die zaterdag goud pakte op vloer, won met 14,733 zilver nadat hij het publiek onder meer de naar hem genoemde sprong had laten zien.

Oleg Vernjajev uit Oekraïne, die vrijdag zijn Europese titel op de meerkamp al prolongeerde, won brons met 14,649.

Wel goud voor Vernjajev op brug

Met het goud van de meerkamp en het brons van de sprong al in de sporttas, maakte Vernjajev zijn favorietenrol op de brug waar. De olympisch kampioen van Rio de Janeiro veroverde met 15,466 de titel.

EK-goud voor Vernjajev op brug

Voor de 23-jarige Oekraïner was het al zijn zesde Europese titel en zijn derde op brug, waarop hij ook in 2014 en 2015 goud won. In 2014 veroverde Vernjajev op dit onderdeel ook de wereldtitel.

Het zilver ging met 15,366 naar Lukas Dauser. De Duitser veroverde zijn eerste medaille op een groot titeltoernooi. De bronzen medaille ging in Cluj naar de Rus Nikita Nagornij, die bij de vorige EK goed was voor goud op vloer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl