NOS SportAangepast

Bertens en Hogenkamp stellen handhaving Fed Cup-team veilig

Het Nederlandse Fed Cup-team komt ook in 2018 uit in de wereldgroep. De tennissters van captain Paul Haarhuis wonnen in de play-offs met 3-1 bij Slowakije in Bratislava.

Fed Cup-team handhaaft zich in wereldgroep

Richèl Hogenkamp sleepte het beslissende punt binnen voor Oranje door Kristina Kucová met 7-5, 6-4 te verslaan. Eerder op dag had Kiki Bertens voor een 2-1 voorsprong gezorgd dankzij een solide 6-3, 6-3 zege op Jana Cepelová.

Cepelová (WTA-99) kon Bertens, de nummer 20 van de wereld, tot 3-3 bijbenen, maar liep toen tegen een break aan en die schade bleek niet meer te repareren.

Ook Sluiter aanwezig

Bertens hield ook in de tweede set de druk er goed op. Onder toeziend oog van haar eveneens aanwezige coach Raemon Sluiter was Bertens, die vooral indruk maakte met haar forehand (15 winners), gewoonweg te goed.

De Nederlandse Fed Cup-ploeg kijkt gespannen naar de partij van Richèl Hogenkamp

Hogenkamp stond al drie keer eerder tegenover Kucová en had alleen in 2010 van de nummer 85 van de wereld gewonnen.

De Slowaakse, die zowel haar fore- als backhand dubbelhandig slaat, maakte het Hogenkamp ook ditmaal lastig, maar de Nederlandse hield op de juiste momenten het hoofd koel.

Vier games op rij

In de tweede set kwam Kucová op 3-1, maar Hogenkamp pakte vervolgens vier games op rij. Op 5-3 miste ze nog twee matchpoints, maar op 5-4 was het raak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl