1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS
NOS WielrennenAangepast

Van der Breggen voltooit hattrick met winst in Luik

Anna van der Breggen heeft na haar zege in de Gold Race en de Waalse Pijl ook Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. En net als in die races sprong ze diep in de finale weg en kwam ze solo aan.

In de 135 kilometer kilometer lange koers (met de start Bastenaken en de finish in Luik) kwamen er 20 kilometer voor de streep, na de beklimming van Côte de La Roche-Aux-Faucons, vijf rensters op kop.

Van der Breggen gaf daarna gas op de Saint-Nicolas, de laatste côte en sloeg snel een fiks gat in de resterende vier kilometer. Net als in de Gold Race en in de Waalse Pijl werd Elizabeth Armitstead-Deignan (haar ploeggenote bij Boels-Dolmans) tweede en Katarzyna Niewiadoma derde.

Van der Breggen ook de sterkste in LBL

'Winst betekent alles voor me'

"Het was ontzettend zwaar", zegt Van der Breggen. Op de top van de Saint-Nicolas was de samenwerking even wat minder. Toen ik achterom keek had ik een gaatje en toen ben ik vol doorgereden."

Het winnen van de derde koers in een week is bijzonder voor Van der Breggen. "Het had mijn week moeten worden, maar drie overwinningen had ik niet verwacht. Op dit moment betekent het alles voor me."

Van der Breggen: het was ontzettend zwaar

Van Vleuten klassementsleider

Annemiek van Vleuten van Orica eindigde op de vijfde plaats. Ze is de nieuwe drager van de leiderstrui van het WorldTour-klassement.

Van Vleuten won nog geen enkele WorldTour-race, maar finishte in zeven van de acht WT-koersen in de topzes.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl