Elvis Manu druipt af

FC Groningen duwt Go Ahead verder in de put

Voor Go Ahead Eagles lijkt degradatie onafwendbaar. Thuis werd op de valreep met 3-2 verloren van FC Groningen.

FC Groningen leidde bij rust met 1-0 en onverdiend was dat niet. Go Ahead kreeg de meeste kansen, maar de beste waren voor de bezoekers, en het was Mimoun Mahi die op knap aangeven van Ruben Jenssen scoorde.

Kort na rust was Jesper Drost met een kopbal op de paal dicht bij de 2-0. De Eagles drongen daarna steeds meer aan en dat leverde,op aangeven van Elvis Manu, de 1-1 op van Sam Hendriks.

Go Ahead voerde de druk op, maar Drost omspeelde Theo Zwarthoed en doofde het vuur. Dat laaide plots weer op door de 2-2 van Manu, maar uit een counter blies Mahi het definitief uit.

Door de nederlaag lijkt Go Ahead Eagles degradatie niet meer te kunnen ontlopen. Het gat met NEC en Sparta is vijf punten. In de volgende speelronde, 7 mei, moet de ploeg uit Deventer op bezoek bij Ajax.