Doelpuntenmaker Friday met zijn trainer John van den Brom
NOS VoetbalAangepast

AZ in blessuretijd toch nog langs Twente

Bekerfinalist AZ heeft thuis op de valreep een 2-1 zege geboekt op FC Twente, in een vooral voor de rust pover duel, waarin voor beide ploegen weinig op het spel stond. AZ richt zich vooral op de bekerfinale van volgende week tegen Vitesse en Twente mag, ongeacht de eindklassering in de eredivisie, volgend seizoen geen Europees voetbal spelen.

In het eerste bedrijf was het spelpeil pover en waren slordigheden aan de orde van de dag. Twente-topschutter Enes Ünal werd even dreigend na weifelend optreden van doelman Tim Krul, wiens collega Nick Marsman door Ridgeciano Haps tot handelen werd gedwongen. Fredrik Jensen nam het doel van AZ nog onder vuur, maar het schot van de Fin ging over de lat.

Nadat Joachim Andersen Twente op voorsprong had gekopt, kwam het duel tot leven. AZ oogde plots feller en was al snel dicht bij de gelijkmaker via Alireza Jahanbakhsh, wiens uithaal van dichtbij over ging.

Met Fred Friday in de ploeg voor Dabney Dos Santos nam de druk van AZ toe. Wel had het hulp nodig om op 1-1 te komen en het was uitgerekend Peet Bijen die de Alkmaarders gunstig gezind was. De verdediger had AZ dit seizoen in Enschede met een eigen doelpunt aan de 2-1 zege geholpen en was nu weer ongelukkig door de bal langs zijn eigen doelman te koppen.

In de slotfase werd Twente een tiental door de tweede gele kaart van Joachim Andersen. Bij een hakje van Friday bleef de Twentse verdediging nog net overeind, maar in de extra tijd maakte de Nigeriaan toch de 2-1. Hij verschalkte doelman Marsman met een schuiver.

  • ANP Pro Shots
    AZ viert feest na de winnende 2-1
  • ANP Pro Shots
    Andersen maakt de 0-1 voor Twente
  • ANP Pro Shots
    Ünal en Andersen vieren de 0-1
  • ANP Pro Shots
    Enes Ünal baalt
  • Pro Shots
    Twente-keeper Nick Marsman baalt na de 2-1 in blessuretijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl