NOS SportAangepast

Turner Dragulescu verovert na elf jaar weer goud op EK

Turner Dragulescu verovert na elf jaar weer goud op EK

Turner Marian Dragulescu heeft voor de tiende keer een Europese titel in de wacht gesleept. De 36-jarige Roemeen was in Cluj voor eigen publiek de beste op vloer en kreeg voor het eerst in elf jaar weer EK-goud omgehangen.

Dragulescu was in de kwalificatie als tweede geëindigd, maar excelleerde in de finale met een prachtige oefening. Met 14,500 verwees hij de Rus Dmitri Lankin (14,466) naar het zilver.

Voor Dragulescu is het de zeventiende EK-medaille. Bij de EK van vorig jaar won hij nog twee keer zilver. Op WK's veroverde hij acht wereldtitels, maar olympisch goud bleef uit. In Athene won hij twee keer brons en eenmaal zilver.

Dragulescu denkt nog lang niet aan stoppen

David Beljavskij werd voor de vijfde keer in z'n loopbaan Europees kampioen, maar voor het eerst op het onderdeel voltige. Hij verwees voltigespecialist Krisztian Berki naar het zilver.

De 32-jarige Berki werd op voltige olympisch kampioen (2012), drie keer wereldkampioen en zes keer Europees kampioen. Ditmaal moest hij met 14,900 zijn meerdere erkennen in Beljavskij, die met 15,100 het goud greep.

De Griek Eleftherios Petrounias maakte zijn favorietenrol op het onderdeel ringen waar. De olympisch kampioen van Rio en wereldkampioen van 2015 greep met een score van 15,433 voor het derde jaar op rij de Europese titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl