NOS NieuwsAangepast

Protesten tegen AfD in Keulen beginnen onrustig

De eerste betogingen tegen de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) in Keulen verlopen onrustig. Een grote politiemacht van ongeveer 4000 agenten probeert de protesten in goede banen te leiden, maar vanochtend waren er al incidenten.

In het stadsdeel Deutz probeerden betogers door een blokkade van de politie te komen. Bij een incident op een andere plek in de stad raakte een politieagent gewond toen hij een AfD-lid beschermde die werd belaagd. De politie spreekt van een vijandige sfeer.

Relletjes bij partijcongres AfD

De AfD houdt dit weekend een partijcongres, waar ongeveer 600 leden worden verwacht. Het gaat onder andere over de vraag of de partij een radicalere of meer gematigde koers moet varen. Door de interne ruzies is de partij fors gedaald in de peilingen. AfD-leider Frauke Petry trok zich deze week terug als kandidaat-lijsttrekker. Een duidelijke opvolger heeft zich nog niet aangediend.

Op verschillende plekken in de stad zijn demonstraties tegen de AfD. Zelfs de lokale carnavalsvereniging sloot zich aan bij de betogers. De politie in Keulen houdt rekening met de komst van in totaal 50.000 demonstranten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl