Gijs de Jong reikt de schaal uit aan VVV

VVV-Venlo is kampioen geworden van de Jupiler League. Vorige week was VVV al zeker van promotie naar de eredivisie, vanavond was een 0-0 gelijkspel bij FC Eindhoven genoeg voor het behalen van het kampioenschap.

Eindhoven maakte het VVV het hele duel lastig, maar scoorde niet. Dat deed VVV ook niet, maar daar maalde niemand om bij de ploeg van trainer Maurice Steijn.

Periodetitel voor Cambuur

Cambuur heeft met een 5-0 zege op RKC Waalwijk de vierde periode veroverd. Door de zege is Cambuur ook zeker van de tweede plek in de geschoonde eindstand (zonder de jeugdteams).

Cambuur kon alleen bij puntenverlies de periode nog mislopen, maar RKC was nooit bij machte om dat te bewerkstelligen. De Waalwijkers speelden zwak en gaven voor rust drie treffers weg. Saillant detail is dat door de periodewinst van Cambuur de nummer tien van de eindstand ook de play-offs in gaat.

RKC staat elfde. Naast de weggegeven goals waren de 3-0 van Tissoudali, een volley na een fraai lobje van Hoefdraad, en de 5-0, een pegel van Bakker, bijzonder fraai.

De Graafschap, dat met SC Cambuur om de periode streed, won met 2-1 bij Almere City. De Doetinchemmers moeten nu tiende zien te worden voor play-offdeelname.

De spelers van Cambuur vieren de zege op RKC ANP ProShots

Hekkensluiter Achilles'29 speelde thuis met 2-2 gelijk tegen nummer 19 Dordrecht. Erol Erdal Alkan tekende in de 93ste minuut voor de 2-2 van Dordt, waardoor het doek voor Achilles bijna is gevallen. Dat had niet gehoeven: Freek Thoone miste een strafschop.

STER reclame