Leefgeld voor bewoners ontplofte flat Veendam

ANP

De geƫvacueerde bewoners van het ontplofte appartementencomplex in Veendam hebben 250 euro leefgeld gekregen van de gemeente. Het bedrag is volgens RTV Noord bedoeld om de komende paar dagen door te komen.

Woensdag blies een van de bewoners zijn appartement op. Omliggende appartementen werden zo beschadigd dat twintig buurtbewoners halsoverkop hun huis uit moesten. Veel mensen hebben daarbij geen tijd gehad om spullen mee te nemen. Daardoor moesten ze dagenlang in dezelfde kleren lopen.

Puin

De mensen mogen nog niet naar huis om spullen te zoeken. Het grootste deel van het puin moet worden weggehaald en daarna moet er worden bekeken of de constructie veilig genoeg is. Als dat zo is mogen bewoners een kwartier zoeken naar bijvoorbeeld belangrijke documenten of dierbare foto's.

Ondertussen wordt er gekeken naar een andere woonruimte. Woningcorporatie Acantus zegt met de twintig bewoners in gesprek te gaan over hun woonwensen. Acantus denkt snel een onderkomen te kunnen regelen omdat andere corporaties hulp hebben aangeboden.