Arrestatie in Canada (archieffoto) AFP

De politie in Canada heeft 104 mannen opgepakt in een omvangrijke kindermisbruikzaak. De arrestanten zijn mensensmokkelaars, pooiers en mannen die wilden betalen voor seksuele diensten van tienermeisjes.

De arrestaties volgen na een onderzoek van drie jaar door de politie in York, de regio rond de stad Toronto. Een speciaal politieteam richtte zich op het ontmantelen van netwerken van mensensmokkelaars.

Agenten deden zich op het internet voor als tieners en kwamen zo in contact met verdachten. De arrestanten waren volgens de politie van plan seks te hebben met minderjarigen, maar hadden dat nog niet gedaan.

Celstraffen

De meeste verdachten werden opgepakt in het gebied rond Toronto. In die regio sprak de politie met 85 tienermeisjes die slachtoffer waren van mensenhandel of misbruik. In 49 gevallen slaagde het politieteam erin om pooiers en mensensmokkelaars te arresteren.

Onder de arrestanten zijn mannen uit verschillende delen van Canada. De verdachten zijn veelal getrouwde mannen met uiteenlopende beroepen, zei de politie. De meesten hadden nog geen strafblad.

Zowel de mensensmokkelaars als de mannen die voor seks met de meisjes wilden betalen, kunnen flinke celstraffen opgelegd krijgen.

STER reclame