Feyenoord en Vitesse in evenwicht

Feyenoord heeft aan zijn bezoek aan Vitesse een punt overgehouden. Beide kwakkelende clubs konden in Arnhem geen aanspraak maken op de zege: 1-1.

Het beste nieuws voor de bezoekers was de rentree van Leroy Fer na maanden buitenspel te hebben gestaan met een knieblessure.

In de eerste helft viel nog weinig te genieten. Feyenoord was iets beter en zag Ryo Miyaichi hoopgevend debuteren, maar Vitesse kreeg de beste kans; Haruna Babangida faalde echter oog-in-oog met keeper Erwin Mulder.

Na rust leuker

Na rust werd het veel leuker. Feyenoord deelde via Luc Castaignos de eerste klap uit. De jonge spits liep zich goed vrij en tikte de bal netjes binnen.

Een oliedomme overtreding van Gill Swerts leidde vervolgens een door Ismail Aissati benutte strafschop in.