Bosz: laat PSV maar lekker de Schalke-variant doen

Ajax-trainer Peter Bosz is er niet van onder de indruk dat PSV zondag de tactiek van Schalke 04 mogelijk kopieert en zal proberen de Amsterdammers te overrompelen. "Laat ze dat maar lekker doen. Wij hebben de oplossing al laten zien..."

Bosz: laat PSV maar lekker de Schalke-variant doen

Hij bedoelt daarmee dat zijn ploeg onder de druk uit kan voetballen. Maar juist dat ging gisteren in Gelsenkirchen niet goed. Toch bereikte Ajax na een 3-0 achterstand met tien man de halve finales van de Europa League. Bosz was zo trots als een pauw.

"Ik vond na afloop niet de juiste woorden om de jongens te bedanken, dus heb ik maar gevraagd of ik met ze op de foto mocht. Dat wilden ze wel. Ik was zo trots op ze", aldus Bosz.

Wat gebeurde er nog meer in de kleedkamer? "Sommige dingen moet je niet vertellen, daar moet je bij zijn. Maar ja, dat kunnen jullie niet", zei hij met een brede glimlach tegen de aanwezige media.

De volgende tegenstander in Europa is Olympique Lyon ("een mooie, sterke tegenstander"), maar eerst dus PSV. De voorbereiding op dat duel begon al in Duitsland. "We zijn daar bewust blijven slapen, hebben ze twee uur langer laten liggen en vanmorgen rustig ontbeten."

Een samenvatting van PSV-Ajax is zondagavond om 19.00 uur te zien op NPO 1 bij NOS Studio Sport. Het duel is rechtstreeks te volgen op NPO Radio 1 in NOS Langs de Lijn, teletekstpagina 818 en op NOS.nl.

Voor het Nederlandse voetbal zou het 't beste zijn als Ajax de Europa League wint en de tweede plaats in de eredivisie afstaat aan PSV. Dan mogen er volgend seizoen drie ploegen de Champions League in.

Bosz: "Ik denk dat wij voor het Nederlandse voetbal al aardig ons best hebben gedaan. Nee, wij willen graag beide prijzen pakken. Dus daar doen wij niet aan mee."

Bosz: wij hebben genoeg gedaan voor Nederlands voetbal

Ajax moet in de laatste drie speelronden een punt goedmaken op koploper Feyenoord. Is de competitie na zondag nog spannend? "Ik hoop iets minder spannend omdat wij dan bovenaan staan", aldus Bosz.

Daley Sinkgraven mist zondag ook de uitwedstrijd van Ajax tegen PSV. De linksback heeft nog te veel last van een knieblessure.