NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst rekent niet op Fraser, wel op Karsdorp

Van Bronckhorst heeft Fraser niet gebeld

In de strijd om het landskampioenschap verwacht Giovanni van Bronckhorst geen steun van Vitesse-trainer en oud-Feyenoorder Henk Fraser. "Hij kijkt niet naar andere teams. Henk neemt alleen beslissingen in het belang van Vitesse", stelt hij.

Tijdens de wekelijkse persconferentie vertelt Van Bronckhorst dat hij begrijpt dat er in de media veel berichten verschijnen over de eventuele voorkeur van Fraser, die tussen 1990 en 1999 voor de Rotterdamse club uitkwam. "Het is een lastige positie voor hem."

Fraser zegt zelf op de clubsite van Vitesse er alles aan te willen doen om het publiek zondag in de Gelredome te vermaken.

"We willen de vijfde plaats bewaken en misschien nog meer dan dat. Ook wij hebben belang bij een goed resultaat zondag. Laat dat duidelijk zijn."

Henk Fraser (l) met Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel (r)

Omdat Vitesse een week later de bekerfinale speelt, lijkt het bij de Arnhemmers voor de hand te liggen om een aantal spelers rust te geven. Al zegt Fraser: "Natuurlijk noemt iedereen de bekerfinale in één adem met Vitesse, maar voor mij is dat vooralsnog geen issue."

Een jaar geleden pakte Van Bronckhorst, oud-ploeggenoot van Fraser, zijn eerste prijs met Feyenoord door de bekerfinale te winnen. "Wij zaten toen in dezelfde positie. Ik heb toen andere jongens laten spelen...", weet Van Bronckhorst nog.

Zwaarste duel?

Van de resterende drie duels lijkt de uitwedstrijd tegen Vitesse op papier de zwaarste voor Feyenoord. Van Bronckhorst ziet dat anders. "Dit is niet de zwaarste. Alle drie de duels zijn belangrijk. Wij moeten gewoon blijven winnen, dan zijn we kampioen."

Het resterende programma voor Feyenoord en Ajax

Van Bronckhorst kreeg in ieder geval goed nieuws op medisch vlak. Rick Karsdorp keert naar alle waarschijnlijkheid terug in de selectie van de koploper. Hij lijkt hersteld van zijn knieblessure die hij opliep in de Klassieker, begin april.

Van Bronckhorst: "Hij heeft vandaag op de training bijna alles meegedaan. Het ziet er goed uit. We beslissen zaterdag na de laatste training over zijn inzetbaarheid."

Voor de aan zijn enkel geblesseerde Bilal Basacikoglu komt de wedstrijd nog te vroeg.

Van Bronckhorst trots op Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl