Filmpje opgedoken van Haagse agenten die man neerschieten

Agenten schieten een verwarde man neer in Den Haag video Facebook (via Omroep West)

Op Facebook is een filmpje opgedoken waarop is te zien dat de politie in Den Haag een man neerschiet. Dit gebeurde vorige week woensdag.

De politie was in actie gekomen na een melding dat er op het Hobbemaplein een man met een mes rondliep. Agenten voelden zich door hem bedreigd en het vuur werd geopend.

Een omwonende filmde deze situatie. In de video is te zien hoe de man in zijn onderbeen wordt geschoten. Ook is te horen dat de man iets schreeuwt. Het klinkt als 'Allahoe akbar', maar sommigen horen er 'hellup me' in. Wat de man met het mes van plan was is nog onduidelijk, schrijft Omroep West.

De politie meldde op de dag zelf, dat de agenten pas schoten nadat ze de man meermalen hadden gewaarschuwd en twee waarschuwingsschoten hadden gelost. De agenten hebben daarna de verdachte in zijn been geschoten.

De opgedoken video lijkt deze lezing van de gebeurtenissen te bevestigen. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld. Dat is gebruikelijk als een agent zijn dienstwapen heeft gebruikt en iemand daardoor letsel heeft opgelopen.