Het eerste duel tussen FC Dordrecht en Achilles '29 eindigde in 3-0
NOS VoetbalAangepast

Kelderkraker: degradeert Achilles'29 of FC Dordrecht?

Niet alleen in de eredivisie, maar ook in de Jupiler League wordt het de komende weken spannend voor de voetbalclubs onderaan het rechterrijtje. Voor het eerst moet een club verplicht degraderen.

Indien Achilles '29 vanavond (20.00 uur) de 'kelderkraker' in de Jupiler League tegen FC Dordrecht wint, volgt nog een spannende ontknoping voor beide teams. Bij een zege van Achilles komt de ploeg van trainer Eric Meijers namelijk in punten gelijk met de ploeg van Gérard de Nooijer.

En dan nog zal de ploeg uit Groesbeek in de resterende twee duels één punt meer moeten halen dan Dordrecht, want het doelsaldo (-51 versus -25) is veel slechter.

Teleurstelling bij Achilles '29-keeper Robbert Te Loeke

Het boek van de Jupiler League leek al bijna gesloten voor Achilles '29. Hoofdtrainer Meijers zei al langer dat alleen een Houdini-act zijn club in de Jupiler League kan houden.

De amateurclub, de enige in de Jupiler League en de enige club die ooit het recht heeft gebruikt om te promoveren, leek af te stevenen op een degradatie naar de tweede divisie. Maar afgelopen weekend werd verrassend met 2-1 gewonnen van FC Volendam.

Frustratie

Het verschil met FC Dordrecht, voorlaatste in de competitie, bedraagt nu nog slechts drie punten. "In mijn eerste jaar Jupiler League met Achilles '29 zijn we als vijftiende geëindigd", aldus Meijers. "Die plek wilden we dit jaar weer halen. We begonnen aan het seizoen van de waarheid, maar het lukte niet."

"Dat is frustrerend. Vaak wordt dan de trainer ontslagen. Maar de club heeft juist een aantal spelers vervangen door echte profspelers. Dat was voor mij plezieriger. Het is voor ons pas afgelopen wanneer het draadje waaraan wij hangen, geknapt is."

FC Dordrecht-speler Mawouna Amevor baalt na het duel met Telstar

Maar ook voor FC Dordrecht zijn het dus zware tijden. En dat terwijl de ploeg twee jaar geleden nog in de eredivisie speelde. Op de laatste competitiedag werd er zelfs met 2-1 van Ajax gewonnen.

Onlogisch

Na de degradatie in 2015 vertrokken vrijwel alle basisspelers. Dit seizoen wil het dan ook totaal niet vlotten bij de club. Toch denkt speler Joey Godee dat Achilles het verschil in doelsaldo niet meer goed zal maken.

"Het lijkt mij heel onlogisch als zij ons nog inhalen. Volgens mij moeten ze bij de club al gaan kijken wat ze volgend seizoen willen", zei de aanvaller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl