Voetbalfans in Nigeria geëlektrocuteerd door elektriciteitsmast

In Calabar, in het zuidoosten van Nigeria zijn zeker zeven voetbalfans om het leven gekomen toen ze werden geëlektrocuteerd door een omgevallen elektriciteitsmast. Volgens inwoners ligt het dodental veel hoger. Nigeriaanse media melden zeker dertig doden.

De fans waren samengekomen in een gebouw om naar de Europa League-wedstrijd Manchester United-Anderlecht te kijken, toen de hoogspanningsmast omviel.

De politie in Nigeria zegt dat er behalve zeven doden ook tien mensen zwaargewond zijn geraakt. Volgens inwoners van Calabar waren er zo'n tachtig fans binnen, en moet het aantal slachtoffers dus veel hoger liggen.

'Ontploffing'

Een getuige zegt tegen het Nigeriaanse Channels TV dat de slachtoffers geëlektrocuteerd werden, toen de elektriciteitskabel op het dak van het gebouw terechtkwam.

Hoe de mast kon omvallen is niet duidelijk. Een van de fans die het incident hebben overleefd zei tegen de Nigeriaanse Daily Post dat een transformatorhuisje in de buurt ontplofte. Hij ging naar buiten omdat hij een knal hoorde en zag daarna de mast omvallen.