School Eindhoven blaast reisje af na aanslag Parijs

Straten in Parijs werden afgegrendeld, hierdoor zaten leerlingen op schoolreis vast ANP

Het Sint-Joriscollege Eindhoven heeft op het laatste moment een schoolreisje naar Parijs afgelast, in een reactie op de aanslag gisteravond op de Champs-Élysées. De school heeft het besluit via sociale media en de website verspreid.

Leerlingen van havo 5 en vwo 6 zouden vanochtend naar Parijs vertrekken. De school riep iedereen op elkaar te informeren over de annulering, vanwege het zeer korte tijdsbestek, schrijft Omroep Brabant.

Bij de aanslag werd een politieagent doodgeschoten. Twee agenten raakten zwaargewond. Islamitische Staat heeft zich verantwoordelijk verklaard.

Schoolklas in Eiffeltoren

Drie klassen van het Bonhoeffer College in Enschede waren gisteren in Parijs toen het vuur op de agenten werd geopend. De leerlingen bezochten de Eiffeltoren. Toen de schoten vielen, was een deel van de groep al binnen. Deze leerlingen werden door de politie geëvacueerd.

De rest was naar de bus terug gerend, maar kon niet vertrekken omdat de omgeving hermetisch werd afgesloten. Na anderhalf uur werden de scholieren met elkaar herenigd.

De moeder van een van hen vroeg zich af waarom "in deze situatie nog schoolreizen en werkweken naar steden als Parijs, Berlijn en Londen worden georganiseerd", schrijft RTV Oost. Na eerdere aanslagen in Parijs, Londen en Berlijn worstelden ouders en scholen ook met deze vraag.