Ochtendkranten niet lyrisch: Ajax nonchalant, lankmoedig en naïef

Younes na het maken van de 3-2 AFP

De Nederlandse ochtendkranten typeren de avond in Gelsenkirchen, waar Ajax zich ten koste van Schalke plaatste voor de halve finales van de Europa League, als 'een worsteling' en 'een thriller'. Weliswaar wordt de veerkracht geroemd, toch beseffen de media dat Ajax heel goed wegkwam.

"De demonstratie van vorige week tegen Schalke 04 had de mannen blijkbaar op een roze wolk laten meedrijven naar Duitsland", typeerde de Volkskrant het contrast met vorige week in Amsterdam, toen Schalke met sterk spel met 2-0 werd verslagen.

"In Gelsenkirchen volgde de ontnuchterende val maar juist voordat de oneindige diepte was bereikt, scoorden uitblinker Viergever en Younes in de verlenging."

En Ziyech, wanneer trekt hij zijn been eens niet terug als het duel van man tot man is?

de Volkskrant

'Nonchalant en naïef'

Volkskrant-journalist Willem Vissers hekelde de houding van de Amsterdammers. "Nonchalant, lankmoedig vooral en naïef acteerde Ajax. Onzakelijk. De aanvallers, Younes, Kluivert en Traoré stonden nu model voor speeltuinvoetbal", aldus Vissers.

"En Ziyech, wanneer trekt hij zijn been eens niet terug als het duel van man tot man is? De spreekwoordelijke branie van Ajax, de houding van het komt goed, is mooi als het spel vlotjes loopt. Zo niet, dan is het ergerlijk."

De jonge honden van Peter Bosz zetten het zwalkende Nederlandse voetbal weer op de kaart

Telesport

Telegraaf

De Telegraaf was daarentegen positiever. "De jonge honden van Peter Bosz zetten het zwalkende Nederlandse voetbal weer op de kaart", schrijft Telesport. "Met een eindsprint die zijn weerga niet kent, rekende Ajax gisteren in de verlenging af met Schalke 04."

Volgens Trouw zakte Ajax door de ondergrens. "Een miraculeuze ontsnapping camoufleerde gisteravond veel bij Ajax. Een week nadat Ajax het maximale had geleverd van wat de ploeg gevraagd kon worden, liet het elftal de grilligheid van een jeugdig elftal zien. De climax paste in een merkwaardige avond waarin Ajax onder de internationale maat presteerde."