De sport van vrijdag bij de NOS

Martin Odegaard en Doke Schmidt ANP Pro Shots

sc Heerenveen maakt een moeilijke tijd door; van de laatste veertien wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Vanavond ontvangen de Friezen Willem II, de oude club van Heerenveen-trainer Jurgen Streppel.

Het duel tussen de nummer acht en elf van de eredivisie begint om 20.00 uur en is live te volgen via ons liveblog, via Langs de Lijn En Omstreken en Teletekstpagina 820.

's Avonds is er in onze eredivisie-uitzending om 22.22 uur een uitgebreide samenvatting te zien. Maxim Hartman is op bezoek geweest bij Bart Vriends van Sparta.

Loting Europa League EPA

Tevens blikken we in onze uitzendingen terug op de knotsgekke avond van Ajax in Gelsenkirchen. Wie wordt de volgende tegenstander van Ajax? De loting voor de halve eindstrijd is om 13.00 uur. Een uur eerder wordt bepaald wie elkaar treffen in de halve finales van de Champions League.

Maar Ajax gaat ook over tot de orde van de dag; zondag staat namelijk al de topper tegen PSV op het programma. We gaan langs in Amsterdam, maar zijn ook present in Rotterdam en Eindhoven. Beelden en interviews in het Sportjournaal en in de eredivisie-uitzending.

EK turnen

De meerkampfinales van de EK turnen zijn live te zien op NOS.nl met commentaar van Hans van Zetten. Bij de mannen (12.00 uur) doen Bart Deurloo en Casimir Schmidt mee en bij de vrouwen (16.30 uur) Eythora Thorsdottir en Tisha Volleman.

Uitzendingen vrijdag 21 april

Tijd Programma Medium
12.00 uur EK turnen: meerkampfinale mannen NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.30 uur EK turnen: meerkampfinale vrouwen NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.22 uur Studio Sport Eredivisie NOS.nl en NPO 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2