Marcus Rashford schiet Manchester United naar de halve finales

Manchester United ronde verder, maar verliest Ibrahimovic

Anderlecht is er niet in geslaagd te stunten bij Manchester United. De Belgen konden lang mee, maar met een 2-1 zege na verlenging bereikten de Engelsen de halve finales van de Europa League.

United kwam al na tien minuten via een harde schuiver van Henrikh Mkhitaryan op 1-0. Anderlecht was echter niet van slag en creëerde behoorlijk wat kansen. Uit een daarvan tikte Sofiane Hanni binnen, nadat een schot van Youri Tielemans de lat had geraakt.

• Reuters
    Felicitaties voor Henrikh Mkhitaryan (2de links)
    Sofiane Hanni zet Anderlecht op 1-1
  • Reuters
    Jose Mourinho
  • AFP
    Zlatan Ibrahimovic

Na de rust was de thuisploeg superieur en had het de wedstrijd meerdere keren kunnen beslissen. Dat gebeurde pas in de 107de minuut toen Marcus Rashford op aangeven van Marouane Fellaini knap scoorde.

Een flinke smet op de zege was het uitvallen van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ongelukkig neer en liep daarbij een op het oog zware knieblessure op.