'Het was echt grote paniek op de Champs-Elysées'

Aangepast
AFP

"Een man stapte uit een auto en begon opeens met een kalasjnikov te schieten", vertelt een ooggetuige van de schietpartij op de Champs-Elysées tegen persbureau Reuters. Een agent is doodgeschoten. Een tweede agent is gewond geraakt.

De ooggetuige kwam uit een winkel toen hij een auto heel hard zijn kant op zag rijden. De auto stopte achter een politiebus. "Ik hoorde zes schoten. De agenten zagen hem niet omdat hij zich achter de bus schuilhield."

Hij had ons ook allemaal neer kunnen schieten op de stoep, maar dat deed hij niet.

Ooggetuige

Vervolgens zag hij hoe de dader werd neergeschoten. "Hij kroop over de grond. Toen zijn wij weer de winkel in gerend."

De man zegt dat de dader zich alleen richtte op de agenten. "Hij had ons ook allemaal neer kunnen schieten op de stoep, maar dat deed hij niet."

Deze ooggetuige zag het allemaal gebeuren

De Vlaamse Manon Pinoy zat in een touringcar die kort na het schietincident op de beroemde laan reed. Ze vertelt tegen de NOS dat de straat vol stond met politiebusjes die de weg blokkeerden. Vanuit de bus zag ze agenten met getrokken wapens rennen.

Pinoy zag mensen in paniek vluchten. "Het was er op dat moment heel druk", vertelt ze. "Ik zag overal fietsers, wandelaars en auto's die omkeerden en zo snel mogelijk probeerden weg te komen. Het was echt grote paniek."

Correspondent Frank Renout was in de buurt van de plaats waar het schietincident plaatsvond.

Frank Renout: er is hier grote paniek