KNVB: eredivisie krijgt in 2018 videoscheidsrechter

KNVB: eredivisie krijgt in 2018 videoscheidsrechter

Vanaf het seizoen 2018/2019 zijn alle eredivisiewedstrijden voorzien van een videoscheidsrechter. Dat zegt Mike van der Roest, projectleider videoarbitrage bij de KNVB, tegen de NOS.

"De FIFA heeft met alle voetbalbonden een traject afgesproken. Dat betekent tot en met 2018 testen. Tot die tijd zal er niets veranderen. Er wordt veel getest. Wij gaan volgend seizoen meer bekerwedstrijden doen. En vanaf seizoen 2018/2019 alle eredivisiewedstrijden."

FIFA kan plan nog tegenhouden

Een woordvoerder van de KNVB laat weten dat de FIFA nog een stokje voor het plan kan steken, als de wereldvoetbalbond de proef met videoscheidsrechter stopt.

De videoscheidsrechter gaat vanuit een zenuwcentrum in Hilversum opereren, zoals dat dit seizoen al gebeurde bij de halve finales van de KNVB-beker. "We zitten in een studio met alle faciliteiten om de wedstrijd met een live-verbinding met videoscheidsrechter te doen", zegt Van der Roest..

"We willen meerdere wedstrijden op een dag kunnen doen, zonder dat videoscheidsrechters het hele land door moeten crossen naar alle stadions."

Maart 2017: de videoscheidsrechter werkt vanuit Hilversum