Pastoor: je ziet dat de spanning erop staat

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sparta in degradatienood

Van het elan waarmee Sparta terugkeerde in de eredivisie is weinig over. De Rotterdammers zijn na enkele cruciale nederlagen inmiddels gezakt naar de zestiende plaats en dat zou nacompetitie betekenen.

Een maand geleden won Sparta voor het laatst. Daarna volgden vier nederlagen waarbij vooral die tegen de directe concurrenten Excelsior en Roda JC als mokerslagen aankwamen.

Kraker

Zondag wacht de volgende kraker, thuis tegen ADO Den Haag. Coach Alex Pastoor hoopt dat zijn ploeg eindelijk een ander gezicht laat zien. "Het ziet er slap uit, maar ik weet dat de jongens spijkerhard werken. Je kunt zien dat de spanning erop staat."

Uitgerekend bij de tegenstander van zondag pakte een trainerswissel goed uit. ADO vocht zich onder leiding van Alfons Groenendijk van de laatste plaats naar de veilige twaalfde.

Zorgen

In het Algemeen Dagblad liet voorzitter Rob Westerhof weten dat hij de situatie 'van week tot week bekijkt'. "Ik heb Alex telefonisch gesproken en mijn zorgen geuit", aldus de preses van Sparta.

Pastoor vreest niet voor zijn positie. "We hebben afgesproken wat we met elkaar doen. Daarover hebben we wekelijks overleg. Of er morgen weer overleg is? Dat weet ik niet. De voorzitter is in het buitenland en als hij een gesprek wil dan hoor ik het wel."

STER Reclame