Formule 1-wereld in actie voor zwaargewonde Billy Monger

Aangepast
Max Verstappen
@Max33Verstappen
Really shocked about Billy Monger's terrible accident. If you can, please join me in helping him out ­čĹç https://t.co/3v0VR6c44X
2 jaar geleden

De Formule 1-wereld is geschokt door het ernstige ongeval van de 17-jarige Britse coureur Billy Monger, die zondag op Donington Park betrokken was bij een verschrikkelijke crash.

Coureurs als Max Verstappen, Nico H├╝lkenberg, Carlos Sainz, Jenson Button en de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg zijn naar aanleiding van het ongeval in race voor de Formule 4 in actie gekomen. Ze doneerden duizenden ponden.

Max Verstappen doneert een groot bedrag voor de zwaargewonde Britse racer Billy Monger NOS

Billy Monger reed zondag op Donington Park achter op een stilstaande bolide. Het duurde anderhalf uur voor de hulpdiensten hem bevrijd hadden uit zijn wagen. Per helikopter werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels zijn in het ziekenhuis beide onderbenen van de jonge Britse coureur geamputeerd.

De familie van Monger startte woensdag een crowdfundingactie voor het behandelings- en revalidatieproces van de coureur. Het doel was om 260.000 pond (zo'n 310.000 euro) op te halen. Binnen een dag staat de teller inmiddels op ruim een half miljoen pond (ongeveer 600.000 euro).

STER Reclame