Murray is het helemaal kwijt in Monte Carlo

Aangepast
Murray snel uitgeschakeld in Monte Carlo

Dat Andy Murray niet in topvorm is na een elleboogblessure is niet zo vreemd, maar wel dat hij in de derde ronde van het masterstoernooi in Monte Carlo een 4-0 voorsprong in de derde set niet over de streep kan trekken.

De als eerste geplaatste Brit moest bij de opening van het gravelseizoen zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas: 6-2, 2-6, 5-7.

Murray: ik weet het niet meer!

Murray speelde in Monte Carlo zijn eerste toernooi sinds Indian Wells, half maart. Dat zijn niveau nog te wensen overlaat, weet hij zelf als geen ander. "Ik weet niet meer hoe ik moet spelen!", riep hij tijdens een van de wissels.

Concentratieverlies kostte Murray, die daar wel vaker last van heeft, de tweede set. Hij richtte zich echter op en liep in de derde set vlot uit naar 4-0. Na een nieuwe Schotse inzinking kwam Ramos-Vinolas zowaar langszij.

Murray voorkwam vervolgens maar net dat Ramos hem op 4-4 opnieuw brak. Dat bleek uitstel van executie, want twee games later gebeurde dat alsnog. De Schot kon het door hem zelf gecreëerde onheil daarna niet meer afwenden. Na een mislukte dropshot van de nummer 1 van de wereld was de stunt een feit.

Ook Wawrinka naar huis

Stan Wawrinka, de nummer drie van de wereld, vond op het gravel in Monaco ook z'n Waterloo. De Zwitser, toernooiwinnaar in 2014, moest zijn meerdere erkennen in Pablo Cuevas: 4-6, 4-6.

Stan Wawrinka EPA

Anders dan de uitslag doet vermoeden, leed Wawrinka een kansloze nederlaag. De Uruguayaan Cuevas gunde hem niet één breakpoint en stond in totaal slechts acht punten af in tien opslagbeurten.

Nadal sloopt Zverev

Rafael Nadal bereikte wel de kwartfinales. De Spanjaard deed dat met opvallend veel gemak tegen Alexander Zverev. De negenvoudig toernooiwinnaar gunde het Duitse toptalent maar twee games: 6-1, 6-1.