Valverde opnieuw de sterkste in Waalse Pijl

Aangepast op
Vijfde zege voor Valverde in Waalse Pijl

Alejandro Valverde heeft voor de vierde keer op rij en de vijfde keer in totaal de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. In 2006 was hij voor het eerst de beste op de Muur van Hoei.

De Spaanse coureur van Movistar, die volgende week zijn 37ste verjaardag viert, rekende in de laatste honderden meters opvallend makkelijk af met de rest van het peloton. Daniel Martin en Dylan Teuns eindigden op respectabele afstand als tweede en derde.

En dat is vijf voor Valverde EPA

Bij de tweede van drie beklimmingen van de Muur van Hoei, met de top op 29 kilometer van de streep, sprong Alessandro De Marchi weg en Bob Jungels sloot vijf kilometer verderop bij hem aan. De Luxemburger liet De Marchi achter en begon met een marge van twintig seconden aan de Muur, maar dat bleek niet toereikend.

Valverde koos weer het juiste moment voor zijn jump en zijn voorsprong was al snel zo groot dat hij ruim voor de streep zelfs bergop met beide handen in de lucht kon juichen.

De uitslag van de Waalse Pijl NOS

Robert Gesink eindigde op de vijftiende plaats als beste Nederlander. "Het was wel oké vandaag, denk ik, niet super. Ik zat er redelijk goed bij", vond de Lotto-Jumbo-renner. "Ik zat niet supergoed gepositioneerd voor de Muur, maar ik ben een diesel: ik begin wat rustiger aan zo'n klim en uiteindelijk gaat het dan beter, terwijl de anderen er een beetje door zakken."

De volgende afspraak voor Gesink is de Ronde van Romandië. "Daar wil ik proberen voor een rit te rijden. Daarna de Ronde van Californië, het NK en de Tour, waar ik mooie resultaten hoop te boeken. Geen Luik-Bastenaken-Luik, nee. Je moet keuzes maken. Wij willen zo goed mogelijk voor de dag komen in de koersen die we rijden en niet overal een beetje."