In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Rabobank wil pinautomaten weghalen vanwege gevaar voor omwonenden

De Rabobank wil zeven pinautomaten in Gelderland weghalen of verplaatsen. Ze staan op een plek waar omwonenden gevaar lopen als de automaat wordt opgeblazen.

Deze mensen wonen boven of naast een geldautomaat. Rabobank Graafschap heeft ze daarom bestempeld als 'risicovol', meldt Omroep Gelderland. Waar de pinautomaten exact staan, wil de bank niet zeggen.

Plofkraak

De bank was al een onderzoek begonnen naar risicovolle locaties, maar dat kwam in een stroomversnelling door een plofkraak in Doetinchem met Pasen.

Vroeger werd bij plofkraken gas gebruikt, maar de laatste tijd worden ze steeds vaker gepleegd met explosieven. In Doetinchem was dat ook het geval. Daar moesten zes woningen uit voorzorg ontruimd worden.

Risico

"Vroeger was er alleen schade voor ons", zegt een woordvoerder van Rabobank Graafschap. "Bij explosieven heb je een andere situatie. Er is dan veel meer schade en er is veel meer risico voor omwonenden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen."

De bank zegt te zoeken naar een balans tussen een goede dienstverlening en veiligheid. Of de opgeblazen pinautomaat in Doetinchem terugkeert, is nog niet bekend.

Advertentie via Ster.nl