Haase kan Thiem niet verrassen in Monte Carlo

Aangepast
Robin Haase EPA

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo niet voor een aangename surprise kunnen zorgen. De Hagenaar (46ste op de wereldranglijst) boog op het gravel in Monaco voor Dominic Thiem, de mondiale nummer negen: 3-6, 2-6.

Haase, die van hun drie eerdere duels er twee gewonnen had, speelde niet slecht, maar kwam er toch niet aan te pas tegen de uitstekend acterende Oostenrijker. Thiem, die zes van zijn acht titels op gravel won, klaarde de klus in een uur.

Love

Al bij de eerste mogelijkheid brak de 23-jarige Thiem de service van zijn opponent op love, maar Haase slaagde er in zijn achterstand direct weg te werken en terug te komen tot 2-2. De volgende break kwam de Hagenaar echter niet meer te boven.

Haase had in de eerste ronde gewonnen van de Bosniƫr Damir Dzumhur. Thiem, die eerder dit jaar een graveltoernooi in Rio de Janeiro had gewonnen, had een bye.

Monte Carlo

Vorig jaar verloor Haase in Monte Carlo in de openingsronde van Dzumhur. In 2012 beleefde hij er zijn hoogtepunt door de kwartfinales te halen.