Dennie Gaasendam
NOS NieuwsAangepast

Dode bij explosie wooncomplex Veendam

Bij een zware explosie in een appartementencomplex in Veendam is een dode gevallen, zegt de brandweer. Ook zijn er drie lichtgewonden. Het gebouw aan de Julianalaan is zwaar beschadigd. Volgens de brandweer Groningen is het complex mogelijk instabiel geraakt door de ontploffing.

De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de brandweer Groningen zijn de derde en vierde verdieping ingestort. De eerste melding van de ontploffing kwam rond kwart voor zeven binnen bij de hulpdiensten.

De brandweer heeft een specialistisch brandweerteam en bouwkundigen gevraagd om te beoordelen of de constructie van het gebouw nog stevig is.

Explosie appartementengebouw Veendam

Buurtbewoners schrijven op Twitter dat het een enorme explosie was. Een nabijgelegen school voor speciaal basisonderwijs blijft vandaag dicht. Er zijn ramen gesprongen, waardoor de situatie te gevaarlijk is.

In het NOS Radio 1 Journaal zei Gernant Deekens dat zijn huis ervan stond te trillen. "Ik stond in de badkamer en dacht: dit kan niet goed zijn."

Volgens de buurtbewoner hangt er een gaslucht in de straat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl