De sport van woensdag bij de NOS

Alejandro Valverde op het podium nadat hij voor de vierde de Waalse Pijl heeft gewonnen ANP Pro Shots

Alejandro Valverde gaat vandaag voor zijn vierde zege op rij (en vijfde in totaal) in de Waalse Pijl en in de Champions League staan de laatste twee kwartfinales op het programma.

De semi-klassieker de Waalse Pijl is vanaf 14.15 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl. Een samenvatting van de koers en interviews zijn in het Sportjournaal en op de site te zien.

Valverde is weer een van de favorieten om als eerste aan te komen op de Muur van Hoei. Oud-winnaar Philippe Gilbert - die dit voorjaar al de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race op zijn naam heeft geschreven - is er niet bij. Ook Wout Poels, de nummer vier van vorig jaar, doet niet mee.

NOS

Champions League

In de Champions League staan de laatste twee kwartfinales op het programma. Barcelona moet na de 3-0 nederlaag in Turijn op zoek naar minimaal drie doelpunten tegen Juventus.

Ook Borussia Dortmund staat voor een zware opgave, nadat vorige week - een dag na de aanslag op de spelersbus - thuis met 3-2 van Monaco werd verloren.

De wedstrijden zijn live te volgen in het blog op NOS.nl en bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. In Nieuwsuur is een samenvatting te zien van Barcelona-Juventus.

Ajax, turnen en judo

We bezoeken de persconferentie van Ajax-coach Peter Bosz in de aanloop naar de return tegen Schalke 04, komende donderdag in Gelsenkirchen. De Amsterdammers wonnen de eerste wedstrijd in de kwartfinales van de Europa League met 2-0.

In de Roemeense stad Cluj beginnen de EK turnen, met tien Nederlandse deelnemers. De mannen kunnen zich vandaag plaatsen voor de meerkampfinale op vrijdag en de toestelfinales op zaterdag en zondag. Donderdag is de kwalificatie voor de vrouwen.

En er is aandacht voor de EK judo, die van donderdag tot en met zondag in Warschau worden gehouden.

Uitzendingen

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1    
14.15 uurDe Waalse PijlNPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2