Cristiano Ronaldo is met drie goals het middelpunt van de feestvreugde
NOS VoetbalAangepast

Ronaldo en arbiter Kassai effenen de weg voor Real

Real Madrid is ten koste van Bayern München doorgedrongen tot de laatste vier van de Champions League. Na de 2-1 zege in München wonnen de Spanjaarden in Madrid na verlenging met 4-2. Real haalde daarmee voor het zevende jaar op rij de halve finales.

Cristiano Ronaldo en de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai eisten in het bewogen duel de hoofdrol voor zich op. De Portugees maakte drie treffers, terwijl hij zes dagen geleden in München ook al twee keer trefzeker was geweest. Bij twee van zijn doelpunten stond Ronaldo echter buitenspel.

Onterecht

Kassai en zijn grensrechters weigerden beide keren het feestje van de Portugees te bederven. En ook in ander opzicht was de Hongaarse arbiter de Spanjaarden gunstig gezind. Zo gaf hij Bayern-speler Arturo Vidal ten onrechte een tweede gele kaart, waardoor de Duitsers halverwege de tweede helft verder moesten met tien man.

Bij zeer stevige tackles van Real-spelers toonde Kassai zich vaak opvallend mild.

Bayern München is niet blij met de arbitrage tegen Real Madrid

Bayern was vorige week een helft lang heer en meester en ook nu openden de Duitsers sterk. De eerste kans was voor Arjen Robben, maar hij raakte het zijnet.

Langzaam maar zeker nam Real het heft in handen. De aanvallen werden vloeiender en de kansen groter. Bayern-doelman Manuel Neuer hield Carvajal en Ronaldo van scoren af en kreeg hulp van Jérôme Boateng, die een inzet van Sergio Ramos van de lijn haalde.

Robben verdient strafschop

Aan het begin van de tweede helft nam Robben zijn ploeg op sleeptouw. Een inzet van de Oranje-international werd door Marcelo van de lijn gehaald, maar even later ging de bal op de stip na een overtreding van Casemiro op Robben. Robert Lewandowski, die het eerste duel geblesseerd had moeten toekijken, rondde koelbloedig af.

Het moment van de strafschop: Arjen Robben wordt gevloerd door Casemiro

Bayern ging vol op jacht naar de benodigde tweede goal, maar naarmate de tweede helft vorderde, vloeiden de krachten weg bij de Duitsers. Real zette weer aan en een kwartier voor tijd kopte Ronaldo fraai de 1-1 binnen.

De vreugde bij de thuisploeg was van korte duur, want twee minuten later liep Sergio Ramos de bal op schlemielige wijze in eigen doel.

Onmogelijke opdracht

Bij Real ontsnapte Casemiro een paar keer aan zijn tweede gele kaart, maar dat geluk had Arturo Vidal niet. Hij kreeg van arbiter Kassai een tweede gele kaart, waardoor Bayern voor een schier onmogelijke opdracht kwam te staan.

Real-keeper Keylor Navas ziet dat de bal van Sergio Ramos in zijn eigen doel gaat

En de druiven werden nog zuurder voor de Duitsers. Ze vochten voor wat ze waard waren, maar aan het einde van de eerste verlenging schoot Ronaldo in buitenspelpositie de 2-2 binnen.

Daarmee was het verzet van Bayern gebroken en Real denderde in de tweede verlenging door. Ronaldo maakte na goed werk van Marcelo op de rand van buitenspel de 3-2 (zijn honderdste treffer in de Champions League), waarna Marco Asensio nog wat extra zout in de wond strooide.

Cristiano Ronaldo scoort de 2-2 vanuit buitenspelpositie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl