NOS op 3 wint journalistieke 'Tegel' voor productie #inMolenbeek

NOS op 3 wint journalistieke prijs

Bij de uitreiking van de belangrijkste journalistieke prijzen, de Tegels, is NOS op 3 in de prijzen gevallen. In de categorie verslaggeving won NOS op 3 de Tegel voor een productie over de Brusselse wijk Molenbeek, 'Bij ons in #Molenbeek'.

Verslaggever Mustafa Marghadi, die voor de productie een maand doorbracht in de Brusselse probleemwijk, nam de prijs in ontvangst.

Het cross-mediale nieuwsplatform van de NOS was genomineerd samen met 'Frontlijn Sirte', een serie reportages uit Libië in de Volkskrant, en 'Dossier: faillissement VenD', een serie verhalen in NRC en nrc.next.

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zijn Tegels uitgereikt in verschillende categorieën voor de beste producties uit 2016. In iedere categorie waren drie inzendingen genomineerd.

Golden boy

In de categorie Nieuws wonnen Ingrid de Groot en Peter Groenendijk van het AD met de Zaak-Dupont. De prijs voor het beste interview ging naar Volkskrant-journalisten Maud Effting en Huib Modderkolk voor een interview met oud-PVV-woordvoerder Michael Heemels onder de titel Van golden boy tot total loss.

De prijs in de categorie Onderzoek ging naar De Limburger. Journalist Sjors van Beek dook in de transportwereld en schreef onder meer over Filipijnse truckers die worden uitgebuit. Zijn productie: De malafide transportwereld.

Storimans

De serie Schuldig van Sarah Sylbing en Ester Gould van HUMAN kreeg de prijs in de categorie Achtergrond en de prijs voor het Talent was voor Verwarde Mensen, in De Monitor, gemaakt door Anne de Blok.

De Stan Storimansprijs, genoemd naar de tijdens zijn werk in Ossetië omgekomen RTL-cameraman, is voor Harry van de Westelaken van Brandpunt voor De slag om Mosul.

De laatste prijs die werd uitgereikt, de Publieksprijs, was voor Thomas Rueb met Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman! in NRC Handelsblad.