Ook op gravel is Djokovic nog niet de oude

Aangepast

Ook op gravel is Novak Djokovic nog steeds niet de oude. Bij het masterstoernooi in Monte Carlo kwam de Serviër in de tweede ronde met de schrik vrij tegen Gilles Simon: 6-3, 3-6, 7-5.

Djokovic begint moeizaam op gravel

Vorig jaar liet de oud-nummer één van de wereld zich wel verrassen in de tweede ronde. Toen was het voor hem pas de tweede nederlaag van het seizoen, dit jaar verloor hij drie van zijn laatste tien duels.

Fletse focus

Sinds Djokovic' overwinning vorig jaar juni op Roland Garros, het enige grandslamtoernooi dat hij tot dan nog niet had gewonnen, lijkt zijn honger naar succes een beetje gestild en zijn focus niet meer optimaal. Dat bleek ook vandaag weer in Monte Carlo.

Novak Djokovic op het fraaie centrecourt van Monte Carlo AFP

Simon stond in de derde set twee keer een break voor. Op 5-4 serveerde hij zelfs voor de wedstrijd, maar Djokovic slaagde er net op tijd in om met zijn beste tennis op de proppen te komen en alsnog de winst binnen te slepen.

De tweevoudig winnaar van Monte Carlo stond elf keer eerder tegenover Simon en verloor slechts eenmaal: hun eerste confrontatie, in 2008.

Djokovic keerde in Monaco terug na een elleboogblessure. Zijn volgende tegenstander wordt Pablo Carreno Busta of Karen Khachanov.