De verdachte Azimov wordt zwaar bewaakt tijdens zijn voorgeleiding EPA

Gedeeltelijke bekentenis aanslag metro Sint-Petersburg

time icon

De verdachte die gisteren in aangehouden in Rusland is mogelijk het brein achter de bomaanslag in de metro van Sint-Petersburg. De man heeft verklaard dat hij niet wist dat hij meewerkte aan de voorbereiding van een aanslag. Hij zou "slechts opdrachten hebben uitgevoerd". Van wie hij die kreeg, wilde hij niet zeggen. Hij zou de zelfmoordenaar getraind hebben voor de aanslag.

De 27-jarige man, Abror Azimov, zei bij zijn voorgeleiding in de rechtbank dat zijn betrokkenheid nog niet is bewezen. Hij heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij is gisteren gearresteerd in een plaats vlak bij Moskou en had een wapen op zak.

Bij de aanslag in de metro op 3 april kwamen veertien mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond toen de Kirgizische dader een rugzakbom tot ontploffing bracht in een treinstel. Ook de dader overleefde het niet.

Kirgiziƫ

Azimov is de negende verdachte die is gearresteerd voor de aanslag. Eerder werden zes mensen aangehouden in Sint-Petersburg en twee in Moskou.

De verdachte komt net als de dader uit Kirgiziƫ, maar woont met vrouw en kind in Moskou. In zijn woning zijn een pistool, een mobiele telefoon en een aantal sim-kaarten in beslag genomen.

STER Reclame