Verstappen biedt Braziliaans volk excuses aan

Max Verstappen in Bahrein Getty images

Max Verstappen heeft het Braziliaanse volk zijn excuses aangeboden. In een verklaring op zijn Instagram-account komt hij terug op zijn opmerkingen afgelopen weekend in Bahrein.

Na de kwalificatie klaagde hij over het rijgedrag van de Braziliaan Felipe Massa. "Iedereen prepareert zich in de laatste bocht voor een snelle ronde, maar daarin kwam Massa mij ineens voorbij vliegen."

Om daar aan toe te voegen dat hij Massa niet had aangesproken na de kwalificatie. "Nou, hij is een Braziliaan, hè. Daar valt niet zo erg mee te praten", grapte de jonge Red Bull-rijder.

Massa kon na de race in Bahrein de ironie niet erg waarderen. "Het is zonder twijfel ongepast om zo over Brazilianen te spreken. Hij weet niet waar hij het over heeft."

'Teleurgesteld'

Verstappen maakt nu zijn excuses. "Ik ben een gepassioneerde coureur. Ik was erg teleurgesteld na de kwalificatie. Ik wilde op geen enkele manier het Braziliaanse volk beledigen. Ik respecteer het Braziliaanse volk. Ze zijn altijd erg aardig tegen mij als ik in hun land ben."

"Ik wil elke Braziliaan, die zich beledigd voelt, mijn excuses aanbieden en kijk uit naar de volgende race in Brazilië."

Max Verstappen biedt zijn excuses aan Instagram / Max Verstappen