Zijspancrosser Willemsen: sport te mooi om mee te stoppen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zijspancrosser Willemsen: sport te mooi om mee te stoppen

Bij de eerste WK-race van het zijspancross-seizoen in Oldebroek (Gelderland) stond een montere Daniël Willemsen aan de start. De tienvoudig wereldkampioen kende de afgelopen jaren een mindere periode, maar is nog altijd even strijdbaar.

"Ik denk niet dat ik per se nog wat wil bewijzen, maar ik vind de sport nog steeds zo mooi dat ik er niet mee kan stoppen."

De oude rot (41) kende de afgelopen jaren wat problemen met zijn bakkenisten en rijdt dit seizoen zijn rondjes met Robbie Bax. Een combinatie die tot 2015 meerdere successen behaalde, maar ook al twee keer met een knallende ruzie eindigde.

Mentaliteit

"We hebben allebei de mentaliteit om te winnen, dat kan goed gaan en soms zitten we elkaar in de haren. Dat mag niet meer gebeuren, we zijn allebei ouder en wijzer."

Saillant detail: Robbie is de broer van concurrent Etienne Bax.

Daniel Willemsen (r) en Robbie Bax NOS

Net als Max Verstappen

Bij de race van maandag in Oldebroek ging het nog niet zoals gehoopt voor Willemsen en Bax. Tijdens de kwalificatie kwam het duo ten val. Ze moesten daardoor als 25ste starten.

Bax voorspelde een inhaalrace à la Max Verstappen en die kwam er ook. De zesde plaats in de eerste manche werd echter omgezet naar een elfde stek vanwege het overschrijden van de geluidsnormen.

Uiteindelijk eindigden Willemsen en Bax als achtste na twee manches. De eindoverwinning ging naar Etienne Bax.

STER Reclame