NOS SportAangepast

Hockeynomade Baart leeft voor trainingen, niet voor wedstrijden

Voor de Euro Hockey League is Sander Baart weer even terug in Eindhoven, waar hij negen jaar de kleuren van Oranje-Rood (voorheen Oranje-Zwart) verdedigde. Sinds zijn vertrek vorig jaar is er veel met hem gebeurd.

Hockeynomade Baart leeft voor trainingen, niet voor wedstrijden

Baart keerde terug bij zijn jeugdliefde Royal Antwerp. Hij speelde één wedstrijd voor de ploeg waar zijn broer hoofdcoach is, maar bleek door een procedurefout helemaal niet speelgerechtigd te zijn. Veel tijd om zich daar boos over te maken had hij niet. In allerijl moest de 28-jarige middenvelder op zoek naar een nieuwe club.

Het werd Real Club de Polo uit Barcelona. "De Spaanse competitie is niet zo heel goed, maar we trainen met acht, negen internationals op hoog niveau", vertelt de Nederlands international met een Belgisch accent. "Soms kijk ik meer uit naar de trainingen dan naar de wedstrijden. Daarin verveel ik me soms."

Op en neer

De helft van de week woont Baart in Barcelona en de andere helft in Antwerpen. "Want ik train op maandag en dinsdag met Oranje en mijn vrouw wilde vanwege haar werk niet mee naar Barcelona. Nog zo'n jaar in Spanje ga ik niet doen. Ik wil na dit seizoen terug naar België, maar ik weet nog niet waarheen. Geen Antwerp waarschijnlijk, want die degraderen naar de tweede divisie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl