'Verstappens race was kort, maar hoopgevend'

Max Verstappen ANP

Een remprobleem, een race die na twaalf rondes al voorbij was en geen punten. Genoeg redenen om de Grand Prix van Bahrein als mislukt te beschouwen voor Max Verstappen.

Maar Jan Lammers kiest een wezenlijk andere typering. "Hoopgevend", luidt het oordeel van de NOS-analyticus. Hij zag namelijk vooral dat Red Bull Racing steeds dichter bij de snelste teams op de grid komt.

"De race eindigde onverwacht snel voor Verstappen, maar tot dat moment was die ook onverwacht goed. De snelheid van zijn auto is hoopgevend voor de komende races."

Lammers: het was een goede race met een slecht resultaat

De voormalig Formule 1-coureur analyseert Max Verstappens GP van Bahrein.

Meteen na de start werkte Verstappen zich van de zesde plaats op naar de vierde. Ook daar is Lammers uiteraard zeer over te spreken. "Verstappen nam de goede kant van het circuit, met de meeste grip. Dat had hij goed gezien."

Kort daarna was de race alweer gedaan voor de Nederlandse coureur. Door oververhitting werkte een van zijn remmen niet meer. "En dan ben je kansloos. Formule 1 is een technische sport, dus dat kan gebeuren", concludeert Lammers nuchter.

Zelf dacht Verstappen daar op dat moment anders over. Zijn frustratie was over de boordradio duidelijk hoorbaar. Die teleurstelling zat hem in het feit dat Verstappen voelde dat er een mooi resultaat in rook opging.

"En dat is terecht. Hij deed serieus mee voor een podiumplaats. Maar zoveel is er niet aan de hand hoor. Iedereen komt nog wel aan de beurt. Het zou me verbazen als Hamilton en Vettel alle races uitrijden."

Daarmee benadrukt Lammers nog maar eens dat de uitslag misschien vervelend is voor Verstappen en zijn fans, maar dat wat hem betreft toch vooral het goede gevoel overheerst. "Het was een goede race, met een slecht resultaat."