De beschadigde gevel van de Rabobank in Doetinchem
NOS NieuwsAangepast

Ontruimingen na plofkraak in Doetinchem en Zevenhoven

In Doetinchem zijn vanochtend vroeg zes huizen ontruimd na een plofkraak op een geldautomaat van de Rabobank. Dat gebeurde kort na 04.00 uur aan de Haareweg. De hulpdiensten rukten uit omdat een inbraak- en brandalarm afging.

De daders zijn spoorloos, met onbekende buit. De politie heeft hen enige tijd met een helikopter gezocht. Een getuige heeft een scooter zien wegrijden; mogelijk had de scooterrijder iets met de plofkraak te maken. Dat wordt onderzocht.

De woningen werden uit voorzorg ontruimd vanwege een onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar een kleine hoeveelheid achtergebleven explosief materiaal.

Zevenhoven

In het Zuid-Hollandse Zevenhoven is een plofkraak op een geldautomaat van de Rabobank voorkomen. De twee daders werden gezien door een beveiligingsbeambte terwijl ze bezig waren met de voorbereidingen voor de overval. De twee zijn gevlucht op een witte scooter.

Het explosief was al aangebracht bij de pinautomaat. De EOD heeft het onschadelijk gemaakt en verwijderd, met behulp van een robotbomverkenner. Tien woningen zijn korte tijd ontruimd geweest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl